Honda Riders of Finlandin koulutus ja ajoharjoittelutapahtumat.


HRoF järjestää vuosittain ajoharjoittelu, ruosteenpoisto ja tarvittaessa MPEAK koulutuksia.


Kursseista ja tapahtumista tiedotetaan kerhon sivuilla tapahtumat osiossa!


Yhdistyksen kouluttajat ovat kokeneita motoristeja, jotka ovat suorittaneet Liikenneturvan ennakoivan ajon kouluttajakurssin ja/tai SMOK ry:n kouluttajakurssin hyväksytysti ja kouluttajilla on myös rata-ajo
kokemusta.


HRoF ajoharjoittelu tapahtumissa pääset tutustumaan rata-ajon saloihin turvallisesti mukavassa porukassa ja jos olet jo niin sanottu ”rataohjus” niin pääset ajamaan saman henkisten kanssa omassa ryhmässä.


Hitaassa koulutusryhmässä ajetaan kouluttajan johdolla ja käydään ajamiseen liittyviä pääasioita läpi aina ennen radalle menoa, esim. katseen käyttöä, ajolinjoja, kaarreajoa, jarrutusta ja kiihdytystä.


Radalla ajoharjoittelu tapahtumissa ajetaan aina kolmessa ryhmässä, hidas, keskinopea, nopea.

Ajoharjoittelu päivien säännöt löytyvät rata-ajo säännöt otsikon alta, säännöt kannattaa ja pitää lukea ennen tapahtumaan tuloa.

Tervetuloa mukaan ja kerhon jäsenenä pääset tietenkin osallistumaan tapahtumiin aina edullisemmin!

Kurssikuvaukset


Motoristin keväinen moottoripyörän hallinnan perustaitojen kertaus eli ”ruosteenpoisto”


Ennen ajokauden alkua on hyvä käydä suljetulla alueella harjoittelemassa moottoripyörän perushallintataitoja. Usein harjoittelu tapahtuu moottoriradalla, jossa on hyvä harjoitella myös kaarreajoa hallitusti. Moottoriradan lisäksi tyhjä, iso parkkialue sopii keväisen ruosteenpoiston pitopaikaksi.


Ruosteenpoistopäivän aikana käydään läpi moottoripyörän hidasajoon liittyviä tehtäviä, esim. väistö-
sekä jarrutusharjoituksia. Ruosteenpoisto-ajoharjoittelupäivä antaa hyvät eväät talven jälkeen lähteä taas turvallisesti uuteen ajokauteen.

MPEAK-kurssi

Ennakoivan ajon kurssi on ruosteenpoistoa hieman raskaampi kurssi johtuen teoriaosuudesta, jossa käydään läpi tyypillisimpiä onnettomuuksia ja riskejä samalla miettien, mitä onnettomuuksista voidaan oppia. EAK-kurssilla käydään ajamiseen liittyviä harjoitteita läpi hitaiden ja nopeiden tehtävien kautta.


Honda Riders of Finland suosittelee MPEAK- kurssin suorittamista jokaiselle motoristille ja järjestääkin kursseja lähes vuosittain.

Tervetuloa mukaan ja kerhon jäsenenä pääset

tietenkin osallistumaan tapahtumiin aina

edullisemmin!